sâmbătă, 9 octombrie 2010

Categorii de papusi

Pentru ca nu imi permit sa dau copy paste de pe alt blog o sa va fac o trimitere:
http://myeva.wordpress.com/category/papusi/
Mi s-au parut super articolele.

joi, 7 octombrie 2010

Muzeul cadavrelor

Aveti aici o mica prezentare despre artistul Gunther Von Hagens, un anatomist care lucreaza cu cadavrele pentru a forma modele anatomice reale care sa ii ajute pe vizitatorii muzeului sa inteleaga mai bine complexitatea organismului uman si nu numai.Expoziţia arata efectele pe care timpul le are asupra corpului. Este prezentată evoluţia corpului uman, plecând de la un fetus în burta mamei, până la un corp bătrân.
Cu toate ca la prima vedere arta celebrului anatomist poate parea de un macabru dus la extrem ceea ce ofera expozitia este o gama larga de informatii cu privire la modul in care functioneaza corpul uman si cat de fragil sau puternic este acesta.
Mă folosesc uneori, atunci când plastinez un corp, de un demers estetic pentru a permite vizitatorilor să treacă mai uşor peste şocul primei impresii şi pentru a-i ajuta să descopere admirabila complexitate a corpului uman. Dar ceea ce fac eu nu este artă; nu am nutrit nici o clipă dorinţa de a face lucruri frumoase. Plastinatii nu au decât rolul de a-i învăţa pe oameni mai multe despre ei înşişi. Sunt, indiscutabil, un om de ştiinţă, nu un artist“a spus Von Hagens intr-un interviu.
Prepararea unui singur corp costă circa 30.000 de euro şi presupune peste 1.500 de ore de muncă.
Von Hagens a efectuat o autopsie publica la Londra si vorbeste de viitorul proiect, acela de a crea un cuplu facand dragoste.
După ce şi-a susţinut doctoratul la Heidelberg, von Hagens a inventat tehnica plastinării. Nimic mai simplu: se ia un cadavru uman, se goleşte de grăsime şi de toate fluidele, apoi se reumple cu o seamă de răşini polimerice speciale. Astfel preparat, corpul plastinat poate fi tăiat felii (transversale sau longitudinale, după preferinţe şi nevoi) şi poate fi aşezat în orice postură.După ce şi-a susţinut doctoratul la Heidelberg, von Hagens a inventat tehnica plastinării. Nimic mai simplu: se ia un cadavru uman, se goleşte de grăsime şi de toate fluidele, apoi se reumple cu o seamă de răşini polimerice speciale. Astfel preparat, corpul plastinat poate fi tăiat felii (transversale sau longitudinale, după preferinţe şi nevoi) şi poate fi aşezat în orice postură.Fireşte, trupurile din expoziţie sunt puse în poziţiile respective după procesul de plastinaţie." Doar nu credeţi că le spun oamenilor în ce poziţii să stea cînd mor! Cînd injectăm silicon în exponate ele devin foarte flexibile - aproape ca un prosop ud - şi astfel le putem aranja cum dorim."
Intre exponate, "plastinati" cum ii numeste artistul, se afla si 2 plamani, unul provenit de la un fumator si unul de la un nefumator.
Dupa ce oamenii au vazut diferenta dintre cele doua exponate au ajuns chiar sa se lase de fumat."Se întîmplă adesea să vină la mine oameni, după ce au participat la una din expoziţiile mele, şi să-mi spună: „Datorită a ceea ce am văzut aici, pentru că tu mi-a arătat cum arăt în interior, m-am lăsat de fumat!" Se întîmplă foarte des asta. De fapt, chiar şi eu, deşi sînt destul de atletic, fac sport mai mult, mănînc mai sănătos şi, uneori, beau vin roşu, în ciuda faptului că are un gust groaznic."(eu nu sunt de acord ca vinul are un gust groaznic dar fiecare artist cu parerea lui , nu? :)) Pentru mai multe informatii vizitati http://gunthervonhagens.blogspot.com sau poate ajungeti sa le vedeti chiar pe "viu" daca se poate spune asa, eu zic ca merita.
Ei si acum sa vedem filmuletul nu?

Sculptura suprarealista

Poate ati auzit de artistul RON MUEK. Este un sculptor vestit care lucreaza in silicon.
Este un adevarat maestru al grimasei umane atat in miniatura cat si la scara mare.
Enjoy!